10 روش مقابله با خواب هنگام مطالعه

10 روش مقابله با خواب هنگام مطالعه

خواب آلودگی هنگام مطالعه یکی از دغدغه‌های تمامی افرادی است که با مطالعه سروکار دارند. بیشتر این افراد، دانش‌آموزان و کنکوری‌ها هستند که می‌خواهند ساعت مطالعه درسی خود را افزایش دهند و نتایج بهتری کسب کنند. اگر شما هم حین مطالعه احساس خواب آلودگی می‌کنید و به دنبال روش مقابله با خواب هنگام مطالعه هستید، ادامه این مقاله از زیست استار را از دست ندهید.

مقابله با خواب هنگام مطالعه

وقتی هنگام مطالعه خوابمان می‌آید چه کنیم؟

اصولا 2 راه بیشتر ندارید. یا همان جا بیخیال درس و مطالعه شوید و کتاب ها را کنار بگذارید و با خیال آسوده بخوابید؛ یا اینکه سعی کنید بیشتر بیدار بمانید و با روش های مقابله با خواب هنگام مطالعه، مطالب بیشتری را یاد بگیرید. طبیعتا راه اول خیلی ساده است و قرار نیست در مورد آن در این مقاله صحبت کنیم. اما راه حل دوم ممکن است کمی سخت به نظر برسد ولی نگران نباشید، در ادامه با انواع روش های از بین بردن خواب آلودگی هنگام درس خواندن و مطالعه آشنا می‌شوید.

10 روش مقابله با خواب هنگام مطالعه

در این مقاله 10 روش مقابله با خواب هنگام مطالعه به شما معرفی می‌کنیم. این روش ها واقعا اثرگذار هستند و با رعایت آن‌ها می‌توانید به خوبی به جنگ خواب در هنگام مطالعه بروید و شکستش دهید.

1. به میزان کافی بخوابید

یکی از دلایل احساس خواب آلودگی در روز و در زمان های مختلف مثل مطالعه و درس خواندن، کم‌خوابی است. وقتی کم می‌خوابید، تمرکز شما کاهش یافته و مغز شما سعی می‌کند کمتر به خودش فشار بیاورد. پس قطعا وقتی کم‌خوابی دارید، مغز شما واکنش مناسبی به یادگیری نشان نمی‌دهد و شما هنگام مطالعه احساس خواب آلودگی می‌کنید. میزان خواب مورد نیاز برای هر فرد متغیر است اما به طور کلی نباید کمتر از 6 ساعت و بیشتر از 8 ساعت در شبانه‌روز بخوابید. 7 ساعت خواب در شبانه روز می‌تواند مقدار ایده‌آلی باشد. سعی کنید سر ساعت مشخصی بخوابید و سر ساعت مشخصی نیز بیدار شوید و نظم در خواب را حتما رعایت کنید.

2. غذای سالم بخورید

خوردن غذاهای چرب و فست‌فودها باعث تنبلی شما می‌شود. اگر می‌خواهید پرانرژی باشید و هنگام مطالعه کاملا هوشیار باشید، باید یک رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید. مواد غذایی مثل سالاد، سوپ سیب‌زمینی و گوشت را که سرشار از مواد مغذی هستند را داخل رژیم غذایی خود قرار دهید. برای تأمین کربوهیدرات بدن نیز می‌توان از شکر طبیعی مثل سیب و پرتقال استفاده کنید.

3. هنگام مطالعه آب بنوشید

خوردن آب برای مقابله با خواب هنگام مطالعه

کم‌آبی بدن باعث احساس خواب در شما می‌شود. برای مقابله با این مشکل، هنگام مطالعه حتما آب بنوشید. بدین منظور یک بطری آب هنگام مطالعه در کنار خود بگذارید و هر وقت احساس خستگی کردید، مقداری آب بنوشید. این روش یکی از راه های مؤثر مقابله با خواب هنگام مطالعه است. البته یادتان نرود که در کنار آب خوردن، دمای محیط مطالعه شما بیش از حد گرم یا سرد نباشد. اتاق گرم شما را ناخودآگاه به سمت تخت خواب می‌برد.

4. آدامس بجوید

جویدن آدامس  نیز می‌تواند شما را بیدار و هوشیار نگه دارد. زمانی که احساس خستگی زیادی کردید، می‌توانید شروع به جویدن آدامس کنید. همیشه یک بسته آدامس در دسترس خود داشته باشید اما در استفاده از آن زیاده روی نکنید.

5. در مطالعه تنوع به خرج دهید

برای مقابله با خواب هنگام مطالعه، یکی از روش ها این است که هر جا که مغز شما احساس خستگی و خواب آلودگی کرد، به مبحث بعدی بروید و کمی تنوع به خرج دهید. یا مثلا تیتر های مطالبی که باید جلوتر بخوانید را یک دور ببینید و به مطالعه خود ادامه دهید.

6. از نوشیدنی های کافئین دار استفاده کنید

خوردن قهوه برای مقابله با خواب هنگام مطالعه

یکی از روش های مرسوم برای بیدار ماندن، استفاده از نوشیدنی های کافئین دار مثل چای و قهوه است. البته نباید در این روش زیاده روی کنید؛ متخصصین تغذیه توصیه کرده اند بیشتر از 500 میلی گرم کافئین در روز مصرف نشود. بنابراین شما می‌توانید برای تاثیر بیشتر کافئین، این 500 میلی گرم را در طول روز پخش کنید.

7. کمی چرت بزنید

زمان هایی وجود دارد که هر کاری می‌کنید نمی‌توانید بیدار بمانید. در این مواقع برای مقابله با خواب هنگام مطالعه بهتر است 20 الی 30 دقیقه چشمان خود را ببندید و کمی چرت بزنید و بعد از آن دوباره کار خود را شروع کنید. ظهر بعد از ناهار، فاصله بین کلاس ها یا مدت زمان رسیدن از مدرسه به خانه زمان مناسبی برای چرت زدن است که می‌تواند شما را برای ادامه روز شارژ کند.

8. از جای خود بلند شوید و تحرک داشته باشید

هنگامی که هنگام مطالعه خوابتان گرفت، کمی کش و قوس به خود دهید و خستگی در کنید. از جای خود بلند شوید و از اتاق خود بیرون رفته و کمی راه بروید. بگذارید خون در تمامی نواحی بدن شما به خوبی جریان داشته باشد. پنجره را باز کنید و بگذارید هوای تازه به صورتتان برخورد کند.

9. با بقیه درس بخوانید

یک همراه یا یک گروه پیدا کنید که بتوانید با آن ها به صورت گروهی مطالعه کنید. در این روش خواب به سراغتان نمی‌آید چون در جمع هستید و باید از نهایت تمرکز خود برای یادگیری مطالب استفاده کنید تا از بقیه عقب نمانید. این یکی از روش های خوب برای مقابله با خواب هنگام مطالعه است.

10. در مطالعه زیادی راحت نباشید

قبل از اینکه مطالعه را شروع کنید، مکان مطالعه را آماده کنید. فضا را رمانتیک نکنید و از نور مناسب استفاده کنید به طوری که کل اتاق شما را به خوبی روشن کند. دمای محیط را کمی خنک تر از حالت معمول کنید. در حین مطالعه می‌توانید از روی صندلی خود بلند شده و حین راه رفتن درس بخوانید. فراموش نکنید که تخت‌خواب برای خوابیدن است؛ پس هیج کار دیگری مثل درس خواندن را در تخت‌خواب خود انجام ندهید. حتما پشت میز استاندارد بنشینید و سعی کنید استیل بدن را نیز در حالت مطلوب حفظ کنید.

نتیجه گیری

هنگامی که می‌خواهید مطلبی را یاد بگیرید و شروع به مطالعه می‌کنید، نه تنها باید بیدار باشید، بلکه باید کاملا متمرکز و هوشیار باشید تا به خوبی مطالب را یاد بگیرید. خواب یکی از مشکلاتی است که هنگام مطالعه سراغ همه ما را گرفته است اما در این مقاله به روش های مقابله با خواب هنگام مطالعه پرداختیم که با استفاده از این روش های کارآمد می‌توانید به میزان بیشتری مطالعه کنید.

منبع

https://go.magoosh.com

مقاله های مرتبط :
جدیدترین محصولات فروشگاه ما

متاسفانه محصولی در این دسته بندی در فروشگاه ما موجود نمی باشد ):

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲ دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است

  1. kamran55
    9:43 1398/04/18

    مرسی از دکتر دارایی بابت این مقاله خوب. تنظیم خواب در شبانه روز خیلی مهمه و از وقتی منظم میخوابم واقعا عملکردم بهتر شده و کمتر وقتی دارم درس میخونم خوابم میگیره

    • پویا دارائی
      6:13 1398/04/25

      مرسی از دیدگاه شما. خداروشکر مشکل شما حل شد.